Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за амортесьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за амортесьори

Здравеите !Скоро бях на тест за амортесьори и се оказа,че задните са ми за смяна.Та въпроса ми е : Сменял ли е някои амортесьори за червени пружини? Ако да ,да ме ориентира какви трябва да са,нещо номер или модел,защото в магазина имат само за нормално окачване.Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 145 QV 2000

Сещам се в момента за жълто късоховодо кони -40мм
    Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщение
      Сещам се в момента за жълто късоховодо кони -40мм
      само Koni Sport
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение

само Koni Sport
        Ми не баш... за стреет са чудни като цена качество но става ли въпрос за писта и пружини над 6кг/куб. мм не ги брой ... дори натегнати на макс не се справят. Билщайна е по-добър държи си и на 10кг пружини но това са компромисни варянти все пак
        Но предполагам надали пружините на колегата са нещо от този сорт и за това конито ще му върши доволна и предоволна работа Пък и се намира лесно и на тънки цени.

Comment

re

Аз съм с червени пружини Еибах.Проблема е ,4е не знам дали са с по-къс ход амортесьорите.Днес питах за Кони,имаха външно натягащи се ,ма много скъпи.А и не ми трябват такива,не се съзтезавам с тази кола. А иначе Билщаин по каталог за тази кола има и са на добра цена,само 67 лв броиката. Ще го мисля нещо. В краен случаи ще слагам по каталог.Тези в магазина ме убеждаваха ,че нямало проблем.
          Alfa Romeo 145 QV 2000

Comment

Билщайн за 67 лв ??? Нереална ми се струва на мен тази работа.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Аз от тук от там съм подучувал, че задните на Билщайн не струват. Не знам до колко е истина, но провери, за да не се окаже после, че са пари на вятъра.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                Билщайн за 67 лв ??? Нереална ми се струва на мен тази работа.
                Могат да се намерят за толкова. Мойте задни са Билщайн, крайната цена беше 80 лв., с отстъпка ги взех за около 60. Все пак задните амортесьори на тая кола са от най-простия модел

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                Аз от тук от там съм подучувал, че задните на Билщайн не струват. Не знам до колко е истина, но провери, за да не се окаже после, че са пари на вятъра.
                ??? Ако задните им не струват, предните дали ще са по-добри
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Може само името им да е БИЛЩАЙН. Иска ми се да ги видя тези амортисьори ако идваш на феста.
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

със сигурнсот ще са по-добри от тези с който караме в моемнта всички ако ме разбирате какво искам да кажа ... пък и задните амортисьори са като детска играчка спечелена на стрелбище...
                    Като не искаш късоходови амортисьори защо си сложил най-твърдите и ниски пружини ?! Сложи си обикновенните пружини и ще забравиш за проблема с амортисьорите , бордюрите и тн

Comment

Може само името им да е БИЛЩАЙН. Иска ми се да ги видя тези амортисьори ако идваш на феста.
                      Може и така да е Ще идвам, ако искаш може да ги разгледаш, да ги пробваш (въпреки, че незнам как ще ти се стори на каране, предните не са сменяни). Задните ги смених, защото единия беше изпуснал, ама май ще дойде скоро и на предните реда.
                      Амортисьорите са от B4 серията на билщайн (черни), т.е. обикновени газови, не са спортни. Модела е F4-BNE-1982-BE, ето един сайт на който се продават по 50 долара. Моите изглеждат, точно като тези на снимката, имаха и същата лепенка, не че външния им вид е гаранция за нещо, но изработката не изгеждаше като менте.
                      http://www.streetperformance.com/par...e-1982-be.html
                      Моите ги взех от магазин на СофияЕкспорт. Крайната цена беше 80 и няколко лева, което според мен за такъв амортисьор е нормално, гледам в нета че Monroe са на същата цена, а пък по-прости марки има и по 50 лева за задната ос на 145. Цените, които казвам за 1 брой, ако не сме се разбрали
                      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 16:47.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Щом са нормални маслени - биват като цена. Ама не са ли прекалено мекички тези ?
                        Моята кола със стандартните амортисьори беше голяма мекица отзад.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                          т.е. обикновени газови, не са спортни. М
                          Щом са нормални маслени - биват като цена. Ама не са ли прекалено мекички тези ?
                          Моята кола със стандартните амортисьори беше голяма мекица отзад.
                          Нормални са, но са газови, не са маслени Мисълта ми беше, че са стандартни афтърмаркет за колата, а не спортни, но са газови.
                          Иначе не ми се струва мека отзад с тях, но тя тая кола не ми се вижда много мека по принцип

Comment

Няма да помогна на колегата, но много ме притеснява това, че новите амортесьори (газови на Магнети Марели) като минавам по легналите полицаи или дупки се чува едно "цссс цссс" Това проблем ли е ? Извинявам се за офтопик-а.
                            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Това трябва да се чува при работа на газов амортисьор
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X